NOTÍCIES

Tres autors d’Arcàdia en un reportatge sobre el covid-19
17 d'abril de 2020

En un reportatge a El Punt Avui, Joan Fontcuberta, Lluís Calvo i Ingrid Guardiola alerten de l’apropiació política del trauma per estrènyer el control sobre la població i, obertament, sobre els cossos.
#desconfinemelsllibres
Crida de 42 editors independents

Estimats llegidors, Quatre setmanes hem passat confinats per limitar els estralls de l’epidèmia. Ara que comença a parlar-se de sortir, una colla d’editors independents ens ajuntem per dir-vos que, si voleu que en el món exterior els llibres sobrevisquin, aquest Sant Jordi us necessitem més que mai. Sobre les ruïnes de la gran crisi del […]
Ingrid Guardiola: «És bo que ens sentim vigilats»

Ingrid Guardiola s’ha estrenat com a col·laboradora del Planta Baixa, el magazín d’actualitat social i política de TV3, conversant amb Ricard Ustrell sobre les memòries d’Edward Snowden i de què vol dir estar permanentment vigilats. Guardiola participarà regularment a la secció de reflexió diària  ‘El Traster’, juntament amb Marina Garcés, Joan-Carles Mèlich, Antoni Bassas i […]
“Kao malo vode na dlanu”, Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals
11 de febrer de 2020

Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell de la mà), el projecte de Mireia Sallarès sobre I’amor a Sèrbia, Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals. El jurat ha reconegut l’accent que posa el projecte en els afectes com a forma de reflexió i de defensa d’un activisme sobre les relacions interpersonals […]
Conversa entre Ingrid Guardiola i Ivan Miró
6 de febrer de 2020

A propòsit de l’assaig L’ull i la navalla, Ingrid Guardiola i Ivan Miró han conversat a l’Espai Contrabandos sobre la mercantilització de la mirada, les tecnologies per a la participació social i política, el cooperativisme de plataforma i si és possible mantenir la privacitat.
Conversa a propòsit d'”El ojo y la navaja”
25 d'octubre de 2019

A propòsit de la traducció de l’assaig El ojo y la navaja, l’autora, Ingrid Guardiola, ha conversat amb el sociòleg César Rendueles a La Francachela, la cantina del Medialab-Prado de Madrid.
Conversa a propòsit de “Las Muertes Chiquitas”
14 de novembre de 2019

A propòsit de la publicació de l’assaig documental Las Muertes Chiquitas, l’autora, Mireia Sallarès, ha conversat amb l’escriptor Martí Sales a la Laie del CCCB, acompanyats per Adelaida Arteaga del TEA, Teanerife Espacio de las Artes, i els editors d’Arcàdia.
Ramin Jahanbegloo a l’Ateneu Barcelonès
26 de juny de 2019

Sota el títol  “Is nonviolence a solution to the challenges of our world?”, Ramin Jahanbegloo ha fet una conferència sobre la rellevància de la no-violència en la democràcia. Ha destacat, entre d’altres, el poder social de la ciutadania i la importància de la desobediència per a una bona governança.
Arcàdia a la Literal 2019

L’11 i 12 de maig serem a la Literal, la Fira d’idees i llibres radicals. Hi presentarem Contra la caritat. En defensa de la renda bàsica amb els autors, Julie Wark i Daniel Raventós, i la sociòloga Iolanda Fresnillo. Serà dissabte 11 a les 18h a la sala Joe Forga de l’Ateneu L’Harmonia.
Sant Jordi a la parada d’editorials independents

Ens trobareu al passeig de Gràcia de Barcelona, davant el número 73, a tocar del carrer Mallorca. Compartirem espai amb altres editorials amigues: Males Herbes, Adia Edicions, laBreu, Club Editor, L’Altra i Lleonard Muntaner. Signatura d’autors d’Arcàdia a la parada: 11h Mireia Sallarès, Lluís Calvo 13h Xavier Antich, Joan Fontcuberta, Jorge Ribalta 16h Ingrid Guardiola