Miguel Gallardo

Va néixer a Lleida el 1955. Va estudiar a l’Escola Massana d’Arts i Oficis de Barcelona, i es va iniciar en la seva carrera professional compaginant el còmic (va ser un dels autors de Makoki, personatge icònic de l’underground) i la il·lustració. Ara es dedica plenament a la il·lustració i col·labora habitualment en mitjans com La Vanguardia, Ahora, Herald Tribune, The New York Times i The New Yorker.

Amb Àngels Ponce és autor de ¿Qué le pasa a este niño? i Diferentes, dos llibres sobre la discapacitat. El 2007 va publicar María y yo, una novel·la gràfica que narra les aventures i viatges amb la seva filla María, de 13 anys aleshores, que té autisme, i pel qual va rebre el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya en el seu apartat de còmic el 2008. El llibre s’ha traduït a vuit idiomes i se’n va fer un documental, tambe guardonat. El 2015 va escriure i dibuixar María cumple 20 años.

Miguel Gallardo ha rebut dos premis del Saló del Còmic, el premi de l’APIC per les il·lustracions a La Vanguardia i, el 2014, el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona per tota la seva trajectòria.

 

MÉS INFORMACIÓ

http://www.miguel-gallardo.com

Comparteix a