Hernàndez, Pau Joan

Va néixer a Barcelona l’any 1967 on va estudiar Filologia. Des de ben jove comença a dedicar-se a la literatura i als divuit anys ja va publicar la seva primera novel·la juvenil, Tot et serà pres,  una obra de caire realista que tracta el tema de l’eutanàsia i que amb més de trenta edicions s’ha convertit en el seu més gran èxit.

Posteriorment, la seva obra s’ha centrat principalment en la narrativa infantil i juvenil, amb una trentena de llibres publicats, i també s’ha dedicat a la poesia i la traducció (del català, del castellà, del gallec, del basc i del francès). Com a traductor, té més de 170 obres publicades. Ha guanyat en tres ocasions el Premi de la Crítica Serra d’Or (dos cops com a traductor i un com a escriptor).

Fa també tasques d’assessoria literària, lectura d’originals per a editorials i animador en activitats de creació literària a les escoles. Ha fet també guionatge de televisió (xarxa local de Barcelona) i de videojocs en línia.

Durant molts anys (del 1990 al 2004), va exercir la crítica literària, primer al Diari de Barcelona i després a l’Avui.

Actualment, és també professor universitari a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.

Viu a Bigues i Riells, al Vallès Oriental, i les seves arrels familiars es remunten a la vila de Berlanga de Duero, a Sòria.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.escriptors.cat/autors/hernandezpj

Comparteix a