© Pere Tordera

Capdevila, Carles

(Els Hostalets de Balenyà, 1965 – Barcelona, 2017). Llicenciat en filosofia i periodista. Va ser director fundador del diari Ara i professor de comunicació a la Universitat de Barcelona. Va col·laborar amb mitjans escrits com l’AvuiEl Periódico i El 9 Nou. A la ràdio, va dirigir i presentar programes com Eduqueu les criatures (Premi Ràdio Associació 2010 al millor programa de ràdio de Catalunya) i Alguna Pregunta Més. Va ser el creador i primer director d’APM per a la televisió, on també va presentar el programa Qui els va parir i va ser guionista de diversos espais.

Autor dels llibres Nova York a la catalana (1996), Criatura i companyia (Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira 1999) i Jo vull ser famós (2002). Va participar als reculls de contes El Barça o la vidaTocats d’amor i Adéu, Pujol. Va escriure també els contes de la col·lecció «Una mirada al món», de Les tres bessones, i Arrugats, per a infants.

Durant més d’una dècada va donar conferències per a pares i mestres sobre educar amb humor. Va ser guardonat amb el Premi Marta Mata el 2015, i amb el Premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació per la seva constant defensa de l’educació des dels mitjans. El 2016 va ser distingit amb el premi de la revista d’educació Magister i va rebre el Premi Nacional de Comunicació, en la categoria de premsa.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.carlescapdevila.com

Comparteix a