Postcreixement

La vida després del capitalisme

Hem confós l’excés amb el progrés. La dinàmica del creixement exponencial i el consum desbocat ens ha dut a graus de desigualtat social extrems, a una gran inestabilitat financera i a una crisi mediambiental sense precedents.

Hi ha vida més enllà del capitalisme i Tim Jackson, en aquest assaig, proposa reflexionar sobre les seves condicions de viabilitat. L’economia de demà s’ha de construir al voltant de les tecnologies i energies renovables, unes condicions laborals justes, una governança transparent i la protecció dels actius socials i mediambientals, en lloc de la seva destrucció sistemàtica, amb empreses al servei de la comunitat i en harmonia amb la natura.

El final del creixement no és el final del progrés social. Postcreixement és una invitació a fer un canvi de vida i de sistema, en què les nostres accions i el valor de les interdependències humanes siguin més importants que els beneficis econòmics i el poder.

Premi Eric Zencey 2022 en Economia Ecològica

Pròleg
Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 360
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-125427-2-1
Preu 25€

Ressenyes

«El afán por el crecimiento… o la vida», ressenya d’Ariadna Trillas a Alternativas económicas, gener de 2023.

«Tim Jackson ens presenta l’assaig “Postcreixement. La vida després del capitalisme”», entrevista de Xavier Graset a Més324, el 15 de desembre de 2022.

«Postcreixement», ressenya de Carme Miró a Sonograma, el 29 de novembre de 2022.

«La vida després del capitalisme», ressenya de Xavier Montanyà a Vilaweb, el 20 de novembre de 2022.

Comparteix a