Postcreixement

La vida després del capitalisme

Hem confós l’excés amb el progrés. La dinàmica del creixement exponencial i el consum desbocat ens ha dut a graus de desigualtat social extrems, a una gran inestabilitat financera i a una crisi mediambiental sense precedents.

Hi ha vida més enllà del capitalisme i Tim Jackson, en aquest assaig, proposa reflexionar sobre les seves condicions de viabilitat. L’economia de demà s’ha de construir al voltant de les tecnologies i energies renovables, unes condicions laborals justes, una governança transparent i la protecció dels actius socials i mediambientals, en lloc de la seva destrucció sistemàtica, amb empreses al servei de la comunitat i en harmonia amb la natura.

El final del creixement no és el final del progrés social. Postcreixement és una invitació a fer un canvi de vida i de sistema, en què les nostres accions i el valor de les interdependències humanes siguin més importants que els beneficis econòmics i el poder.

Premi Eric Zencey 2022 en Economia Ecològica

Pròleg
Traducció
Col·lecció ebooks
Idioma Català
Any 2023
ISBN 978-84-125926-9-6
Preu 20€

Ressenyes

«”Si construïm coses sense importància, el que malbaratem és la nostra capacitat d’amor”», Tim Jackson conversa amb Simona Škrabec al número 72 de L’Espill, el novembre del 2023.

«”Debemos repensar nuestras ideas sobre qué es la prosperidad”», entrevista d’Ariadna Trillas a Alternativas Económicas, setembre de 2023.

«Al juny, la falç al puny!», ressenya de Llegir en català, l’1 de juny de 2023.

«Oblidem el gran poder que tenen les alternatives al capitalisme», entrevista de Marc Solanes a Sostenible.cat, el 20 de juny de 2023.

«1 de maig, eleccions i el postcreixement», article de Jordi Mir a Nació Digital, l’1 de maig de 2023.

«El afán por el crecimiento… o la vida», ressenya d’Ariadna Trillas a Alternativas económicas, gener de 2023.

«Tim Jackson ens presenta l’assaig “Postcreixement. La vida després del capitalisme”», entrevista de Xavier Graset a Més324, el 15 de desembre de 2022.

«Postcreixement», ressenya de Carme Miró a Sonograma, el 29 de novembre de 2022.

«La vida després del capitalisme», ressenya de Xavier Montanyà a Vilaweb, el 20 de novembre de 2022.

Comparteix a