L’ull i la navalla

Un assaig sobre el món com a interfície

Som en una època en què les imatges i les dades, que compartim a través de tota mena de dispositius tecnològics, condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l’esfera pública i de les comunitats. Podríem dir que el món és ja una interfície virtual.

Al segle XX, la fotografia, el cinema i, sobretot, la reproducció i reutilització d’imatges van posar de manifest una determinada manera de llegir el passat i el present; ara, el present és manifesta a través de la virtualitat simbòlica, i aquest assaig n’explora els efectes en la nostra vida hiperconnectada.

Ingrid Guardiola creu que hem de fer front als dictats hegemònics neoliberals i a l’individualisme extrem que resulta de la mercantilització de la mirada. I obre camins, des de pràctiques que sorgeixen als marges de les inèrcies del poder, per pensar el paper de les tecnologies en la generació de nous imaginaris col·lectius, en la participació social i política, i en la necessària reapropiació compartida de l’espai públic.

Col·lecció Deriva
Idioma Català
Any 2018
Pàgines 264
Format 14,1 x 19 cm
ISBN 978-84-947174-7-5
Preu 22€

Ressenyes

Ressenya a Catorze, el 19 de setembre del 2018. Enllaç aquí.

Entrevista de Xavier Graset al Més324, el 17 de setembre del 2018. Enllaç aquí.

«Convertir-nos en el negatiu del nostre temps», ressenya de Joan Burdeus a Núvol, el 4 de setembre del 2018. Enllaç aquí.

«10+10: els creadors catalans consagrats internacionalment, i els emergents», article a l’ARA, el 19 d’agost del 2018. Enllaç aquí.

«Ingrid Guardiola: “Les relacions virtuals ens fan ignorar la diversitat del món”», article d’Estel Solé a l’ARA, el 14 d’agost del 2018. Enllaç aquí.

«Ingrid Guardiola: “Cal tornar a separar la vida del treball”», entrevista de Joan Burdeus a Núvol, el 24 de juliol del 2018. Enllaç aquí.

Comparteix a