Europa

Una història personal

Aquest és un llibre d’història i de memòria personal, un reportatge viu del destí d’Europa des de la Segona Guerra Mundial fins als nostres dies, reconstruït a través de la mirada i la trajectòria vital de Timothy Garton Ash.

Testimoni directe d’alguns dels esdeveniments més dramàtics i significatius dels darrers setanta anys, Garton Ash teixeix un relat historiogràfic a partir de la pròpia experiència, d’anècdotes, entrevistes i trobades amb els protagonistes de cada moment disseminats per tot el continent.

El dia D, la vigilància de la Stasi, l’acció dels estibadors polonesos, els guerrillers albanesos a Kosovo, el desencadenament del Brexit, els adolescents revoltats a la perifèria degradada de París… troben un lloc en aquest mosaic d’una Europa que cal pensar per entendre’n la deriva i ser capaços de defensar el que hem aconseguit col·lectivament malgrat tot.

Consulta aquí les referències i fonts dels textos esmentats per l’autor.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2023
Pàgines 560
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-126673-4-9
Preu 29,95€

Ressenyes

«Timothy Garton Ash: “M’agradaria que emergís una generació europea del 22”», entrevista de Joan Burdeus a Núvol, el 16 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “Vivimos en un mundo más peligroso y los europeos no podemos cerrar los ojos”», entrevista de Justo Barranco a La Vanguardia, el 15 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash ens presenta el llibre “Europa. Una història personal”», entrevista de Xavier Graset a Més 324, el 15 de novembre de 2023.

Comparteix a