Europa

Una història personal

Aquest és un llibre d’història i de memòria personal, un reportatge viu del destí d’Europa des de la Segona Guerra Mundial fins als nostres dies, reconstruït a través de la mirada i la trajectòria vital de Timothy Garton Ash.

Testimoni directe d’alguns dels esdeveniments més dramàtics i significatius dels darrers setanta anys, Garton Ash teixeix un relat historiogràfic a partir de la pròpia experiència, d’anècdotes, entrevistes i trobades amb els protagonistes de cada moment disseminats per tot el continent.

El dia D, la vigilància de la Stasi, l’acció dels estibadors polonesos, els guerrillers albanesos a Kosovo, el desencadenament del Brexit, els adolescents revoltats a la perifèria degradada de París… troben un lloc en aquest mosaic d’una Europa que cal pensar per entendre’n la deriva i ser capaços de defensar el que hem aconseguit col·lectivament malgrat tot.

Consulta aquí les referències i fonts dels textos esmentats per l’autor.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2023
Pàgines 560
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-126673-4-9
Preu 29,95€

Ressenyes

«25 preguntes a Pere Aragonès»Quin llibre tens a la tauleta de nit?: En tinc uns quants. Ara mateix me n’estic llegint un que és “Europa, una història personal”, de Timothy Garton Ash.»), 19  d’abril de 2024.

«Una lliçó d’història», ressenya d’Eva Vazquez a El Punt Avui, el 15 de gener de 2024.

«Europeus de 2024», ressenya de Xavier Marcet a Diari de Terrassa, el 30 de desembre de 2023.

«Timothy Garton Ash, historiador: “Inglaterra no puede abandonar Europa más allá de Picadilly Circus”», entrevista de Juan Cruz a abril / El Periódico, el 28 de desembre de 2023.

«”Europa. Una historia personal”, de Timothy Garton Ash: últimas consecuencias», ressenya de Luis M. Alonso a El Periódico, el 13 de desembre de 2023.

«“L’estaca” i Timothy Garton Ash», ressenya de Vicent Partal a Vilaweb, el 7 de desembre de 2023.

«La formidable Europa de Timothy Garton Ash», ressenya de Jordi Gracia a El País, el 1 de desembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “Los europeos nos volvimos arrogantes y perezosos”», entrevista de Berna González a El País, el 21 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “Vigileu, la Unió Europea es podria destruir de forma bastant ràpida”», entrevista d’Esther Vera a l’ARA, el 18 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “M’agradaria que emergís una generació europea del 22”», entrevista de Joan Burdeus a Núvol, el 16 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “Vivimos en un mundo más peligroso y los europeos no podemos cerrar los ojos”», entrevista de Justo Barranco a La Vanguardia, el 15 de novembre de 2023.

«Timothy Garton Ash ens presenta el llibre “Europa. Una història personal”», entrevista de Xavier Graset a Més 324, el 15 de novembre de 2023.

«Europa i el motor de la memòria», ressenya de Jaume Claret a El País, el 27 de gener de 2014.

Comparteix a