Europa

Una història personal

Aquest és un llibre d’història i de memòria personal, un reportatge viu del destí d’Europa des de la Segona Guerra Mundial fins als nostres dies, reconstruït a través de la mirada i la trajectòria vital de Timothy Garton Ash.

Testimoni directe d’alguns dels esdeveniments més dramàtics i significatius dels darrers setanta anys, Garton Ash teixeix un relat historiogràfic a partir de la pròpia experiència, d’anècdotes, entrevistes i trobades amb els protagonistes de cada moment disseminats per tot el continent.

El dia D, la vigilància de la Stasi, l’acció dels estibadors polonesos, els guerrillers albanesos a Kosovo, el desencadenament del Brexit, els adolescents revoltats a la perifèria degradada de París… troben un lloc en aquest mosaic d’una Europa que cal pensar per entendre’n la deriva i ser capaços de defensar el que hem aconseguit col·lectivament malgrat tot.

Consulta aquí les referències i fonts dels textos esmentats per l’autor.

Traducción
Colección Los libros de Arcadia
Idioma Catalán
Año 2023
Páginas 560
Formato 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-126673-4-9
Precio 29,95€

Reseñas

«25 preguntes a Pere Aragonès»¿Qué libro tienes en la mesilla de noche?: Tengo unos cuantos. Ahora mismo estoy leyendo uno que es «Europa, una història personal», de Timothy Garton Ash»), 19 de abril de 2024.

«Una lliçó d’història», reseña de Eva Vazquez en El Punt Avui, el 15 de enero de 2024.

«Europeus de 2024», reseña de Xavier Marcet en Diari de Terrassa, el 30 de diciembre de 2023.

«Timothy Garton Ash, historiador: «Inglaterra no puede abandonar Europa más allá de Picadilly Circus»», entrevista de Juan Cruz en abril / El Periódico, el 28 de diciembre de 2023.

«»Europa. Una historia personal», de Timothy Garton Ash: últimas consecuencias», reseña de Luis M. Alonso en El Periódico, el 13 de diciembre de 2023.

«“L’estaca” i Timothy Garton Ash», reseña de Vicent Partal en Vilaweb, el 7 de diciembre de 2023.

«La formidable Europa de Timothy Garton Ash», reseña de Jordi Gracia en El País, el 1 de diciembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: “Los europeos nos volvimos arrogantes y perezosos”», entrevista de Berna González en El País, el 21 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: «Vigileu, la Unió Europea es podria destruir de forma bastant ràpida»», entrevista de Esther Vera en el ARA, el 18 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: «M’agradaria que emergís una generació europea del 22»», entrevista de Joan Burdeus en Núvol, el 16 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: «Vivimos en un mundo más peligroso y los europeos no podemos cerrar los ojos»», entrevista de Justo Barranco en La Vanguardia, el 15 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash ens presenta el llibre «Europa. Una història personal»», entrevista de Xavier Graset en Més 324, el 15 de noviembre de 2023.

«Europa i el motor de la memòria», reseña de Jaume Claret en El País, el 27 de enero de 2014.

Compartir en