Europa

Una història personal

Aquest és un llibre d’història i de memòria personal, un reportatge viu del destí d’Europa des de la Segona Guerra Mundial fins als nostres dies, reconstruït a través de la mirada i la trajectòria vital de Timothy Garton Ash.

Testimoni directe d’alguns dels esdeveniments més dramàtics i significatius dels darrers setanta anys, Garton Ash teixeix un relat historiogràfic a partir de la pròpia experiència, d’anècdotes, entrevistes i trobades amb els protagonistes de cada moment disseminats per tot el continent.

El dia D, la vigilància de la Stasi, l’acció dels estibadors polonesos, els guerrillers albanesos a Kosovo, el desencadenament del Brexit, els adolescents revoltats a la perifèria degradada de París… troben un lloc en aquest mosaic d’una Europa que cal pensar per entendre’n la deriva i ser capaços de defensar el que hem aconseguit col·lectivament malgrat tot.

Consulta aquí les referències i fonts dels textos esmentats per l’autor.

Traducción
Colección Los libros de Arcadia
Idioma Catalán
Año 2023
Páginas 560
Formato 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-126673-4-9
Precio 29,95€

Reseñas

«Timothy Garton Ash: «M’agradaria que emergís una generació europea del 22»», entrevista de Joan Burdeus en Núvol, el 16 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash: «Vivimos en un mundo más peligroso y los europeos no podemos cerrar los ojos»», entrevista de Justo Barranco en La Vanguardia, el 15 de noviembre de 2023.

«Timothy Garton Ash ens presenta el llibre «Europa. Una història personal»», entrevista de Xavier Graset en Més 324, el 15 de noviembre de 2023.

Compartir en