Sloterdijk, Peter

Nascut a Karlsruhe el 1947, és filòsof i assagista. Professor emèrit d’estètica i de filosofia a l’Escola d’Art i Disseny de Karlsruhe. El seu pensament, sovint polèmic, obre la filosofia a la psicoanàlisi, la historia de l’art, l’art contemporani, la música, la poesia, l’antropologia i els llenguatges dels mitjans de comunicació. Malgrat el seu esperit lliure i transgressor, al pensament de Sloterdijk ressonen les veus de la tradició filosòfica alemanya i francesa, sense deixar de banda la influència d’una certa mística oriental.

La seva participació al programa de televisió El quartet filosòfic de la cadena alemanya ZDF li ha donat una notable projecció pública al seu país.

Ha escrit una trentena llarga de llibres entre els quals cal destacar Crítica de la raó cínica (1983), Regles per al parc humà (1999) i la trilogia Esferes (1998-2004). La seva obra ha estat àmliament traduïda al castellà, i en català podem llegir Temperaments filosòfics (2009), Estrés i llibertat (2016, 2021), El penediment de Prometeu (2023) i Pensar el gris (2024), el tres darrers publicats a Arcàdia.

Comparteix a