© Víctor P. de Óbanos

Nel·lo, David

Nascut a Barcelona el 1959. És escriptor amb una sòlida carrera de publicacions i premis darrere seu, tot i que de jove va rebre una formació de músic clàssic, com a flautista. Té més d’una trentena de títols  publicats per a tots els públics.

El seu primer llibre, L’Albert i els menjabrossa va guanyar  el premi Vaixell de Vapor 1994 de literatura infantil. Així mateix ha guanyat el premi Enric Valor 1999 per la seva novel·la juvenil Peter Snyder; el premi  Fiter i Rosell 2001 amb la novel·la d’adults Nou dits; el premi Columna Jove 2002 amb la novel·la juvenil L’aposta.

Amb la novel·la La geografia de les veus, va guanyar el premi Andròmina a l’edició dels Premis Octubre de València del 2007. El 2007 també va guanyar el premi Caixa de Girona dels Premis Ciutat d’Olot amb la novel·la juvenil Contrajoc. L’abril del 2009 va guanyar el premi de novel·la Marià Vayreda amb l’obra El meu cor cap a tu per sempre. L’octubre del 2009, el premi Ramon Muntaner amb la novel·la juvenil Guguengol. El desembre del 2010 el Josep Maria Folch i Torres amb l’obra Ludwig i Frank. El 2011 guanya el premi Roc Boronat amb la novel·la d’adults Setembre a Perugia.

El 2014 guanya el premi Edebé de literatura infantil amb l’obra La nova vida del senyor Rutin.

Actualment també tradueix de l’italià i de l’anglès (de fet, és el traductor de les mítiques sèries de Geronimo Stilton i dels Diaris del Greg).

MÉS INFORMACIÓ

http://www.asteriscagents.com/

Comparteix a