Vila Delclòs, Jordi

Nascut a Barcelona l´any 1966, va estudiar música i percussió, i va tocar el vibràfon en diversos grups de jazz. Paral·lelament va estudiar il·lustració a l´Escola d´Arts i Oficis –Llotja- i es dedica professionalment a la il·lustració des del 1988.

Ha il·lustrat contes, novel·les, àlbums i llibres de text per a nombroses i destacades editorials. També ha col·laborat habitualment amb dissenyadors gràfics, arquitectes, productores i agències de publicitat.

Ha col·laborat amb el director de cine Manel Huerga, com a director artístic i il·lustrador, a Hijos del agua, per al pavelló d’España de la Expo2008 de Saragossa.

Col·labora a la revista Cavall Fort, a Opticks Magazine, i altres mitjans.

Alguns dels seus llibres més destacats són: La isla del tesoro, Orgull y prejudici, Versos piratas, piratas en verso, Les millors rondalles de Hans Christian Andersen, Caperucita roja y otros cuentos, Don Quijote de la Mancha, Conte de riure, conte de plorar, Pasqual Maragall, de gran vull ser… Alcalde! i Vida y obra de Federico García Lorca.

El seu treball s´ha vist recompensat pel premi Sant Joan de Déu amb el llibre Paper de diari, de Meritxell Martí (Cercle de Lectors/ La Galera), el segon premi del Ministerio de Cultura al Libro Mejor Editado del Año (2003) per Trafalgar, àlbum il·lustrat, adaptació de l´obra de Benito Pérez Galdós, i el Premi Crítica Serra d’Or (2014) pel llibre Salvador Espriu, de Pep Molist.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.jordiviladelclos.com/

Comparteix a