Barber, Benjamin R.

(Nova York, 1939 – 2017) Politòleg nord-americà. Va ser investigador a The Graduate Center, CUNY, fundador de l’Interdependence Movement i professor emèrit Walt Whitman a la Universitat de Rutgers. Doctor en Governança per la Universitat de Harvard, va ensenyar a Pennsylvania, Haverford College, Princeton i Maryland. Va rebre nombrosos doctorats honoraris i guardons internacionals, com ara el de Chevalier de la Legió d’Honor francesa o el premi Berlin de l’Acadèmia Americana a la capital alemanya.

Barber va treballar com a conseller polític d’organitzacions i agències d’arreu del món en temes com la ciutadania, la societat civil, els serveis comunitaris, l’educació i la democràcia. També, regularment, de consultor de líders polítics i cívics de tot el món, de caps de govern i presidents, com el nord-americà Bill Clinton, els alemanys Roman Herzog i Johannes Rau, els eslovens Milan Kučan i Janez Drnovšek, o el Partit Liberal suec.

Autor de disset llibres, alguns dels quals han esdevingut clàssics, com Strong  Democracy o Jihad vs McWorld, aquest últim traduït a més de trenta llengües. Durant anys va col·laborar regularment amb els mitjans de comunicació més prestigiosos com The New York Times, The Washington Post, Le Nouvel Observateur, Die Zeit o La Repubblica, i a la televisió.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.benjaminbarber.org

Comparteix a