Barber, Benjamin R.

Nascut a Nova York el 1939, és un politòleg nord-americà que actualment és investigador a The Graduate Center, CUNY, fundador de l’Interdependence Movement i professor emèrit Walt Whitman a la Universitat de Rutgers. Té una extensa carrera acadèmica: doctor en Governança per la Universitat de Harvard, ha ensenyat a Pennsylvania, Haverford College, Princeton i Maryland. Ha rebut nombrosos doctorats honoraris i guardons internacionals, com ara el de Chevalier de la Legió d’Honor francesa o el premi Berlin de l’Acadèmia Americana a la capital alemanya.

Barber ha treballat com a conseller polític d’organitzacions i agències d’arreu del món en temes com la ciutadania, la societat civil, els serveis comunitaris, l’educació i la democràcia. També ha fet regularment de consultor de líders polítics i cívics de tot el món, de caps de govern i presidents, com el nord-americà Bill Clinton, els alemanys Roman Herzog i Johannes Rau, els eslovens Milan Kučan i Janez Drnovšek, o el Partit Liberal suec.

És autor de disset llibres, alguns dels quals han esdevingut clàssics, com Strong  Democracy o Jihad vs McWorld, aquest últim traduït a més de trenta llengües. Col·labora regularment amb els mitjans de comunicació més prestigiosos com The New York Times, The Washington Post, Le Nouvel Observateur, Die Zeit o La Repubblica, i a la televisió.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.benjaminbarber.org

Comparteix a