Si els alcaldes governessin el món. Països disfuncionals, ciutats emergents

Dir que els alcaldes haurien de governar el món és, de fet, dir que els ciutadans haurien de governar el món. Els estats nació cada vegada són més lluny de poder fer front als grans reptes mundials, que tenen un innegable caràcter interdependent.

Les ciutats són centres vius, en transformació permanent. Són el gresol de les comunitats, el context de l’espai públic i el lloc on la cultura cívica pot desplegar-se amb tot el seu potencial. I també són l’àmbit on fer efectiva la lluita contra la pobresa, les desigualtats i la marginació. I en aquest sentit, les polítiques municipals poden fer molts progressos, encara que siguin modestos, mitjançant el compromís i la cooperació ciutadana.

En aquest llibre, Benjamin R. Barber fa una anàlisi exhaustiva del present de les ciutats i ens mostra com la interdependència i les xarxes interurbanes poden arribar a transformar el món. I va més enllà: proposa crear un parlament mundial d’alcaldes com a punt de partida per dur la democràcia a escala planetària.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2015
Pàgines 528
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-942327-3-2
Preu 24€

Ressenyes

«La democràcia urbana», article de Jaume Claret a l’ARA, el 16 de maig del 2015.

«Tot el poder per als alcaldes!», entrevista de Xavi Ayén a Benjamin Barber a La Vanguardia, el 8 de maig del 2015.

Comparteix a