© Sergi Alcazar (elnacional.cat)

Antich, Xavier

La Seu d’Urgell, 1962. És fill de mestra i de llibreter, doctor en Filosofia i, des del 1995, professor d’Estètica a la Universitat de Girona. Ha impartit cursos a la Stanford University (Palo Alto) i la Universidade Católica Portuguesa (Lisboa); va ser director del Màster en Comunicació i Crítica d’Art (UdG) i del Programa d’Estudis Independents (MACBA); és professor al Taller d’Humanitat(s) d’ESADE i als Talleres Islados de Menorca. Des del 2012 és president de la Fundació Antoni Tàpies.

Ha guanyat diversos premis: el Premi Joan Fuster d’Assaig (1992) amb el llibre El rostre de l’altre. Passeig filosòfic per l’obra d’Emmanuel Lévinas, el Premi Internacional “Espais” de Crítica d’Art (1997) i el Premi GAC de Crítica d’Art (2012). Ha publicat més d’un centenar d’articles en publicacions especialitzades de filosofia, estètica i art contemporanis. Entre els seus llibres, cal destacar La ciutat del dissens (2013), La doctrina del ser en Aristóteles. Lectura del libro Z (1999) i Introducción a la Metafísica de Aristóteles (1990).

És col·laborador habitual al diari Ara, ElNacional.cat i La Vanguardia, i ha participat en els programes L’hora del lector i Amb filosofia (televisió), i El cafè de la república i L’oracle (ràdio).

Comparteix a