Sobre la fotografia

i dos altres assaigs

El 1973 Susan Sontag va començar a escriure la sèrie d’assaigs que més tard es van recollir al llibre Sobre la fotografia. La seva aportació va constituir una autèntica revolució en la crítica cultural. El propòsit inicial de pensar alguns problemes estètics i morals que plantejava, ja aleshores, l’omnipresència de les imatges, va donar pas al desplegament d’una teoria molt més àmplia i incisiva sobre el sentit, l’ús, la tècnica fotogràfica i la relació amb les altres arts i el seu abast polític.

Convençuda que les fotografies ens ensenyen un codi visual, amb una clara intenció estètica, Sontag ens ofereix uns textos que, llegits avui, més de quaranta anys després, contribueixen a entendre en profunditat el pes real de la imatge en la cultura i la societat contemporànies.

En aquest volum, hi hem afegit dos altres textos, del 2003 i 2004, que completen la visió de Sontag sobre la fotografia.

Fragment

«La fotografia es un art elegíac, un art crepuscular. […] Totes les fotografies són memento mori. Fer una fotografia és participar en la mortalitat, la vulnerabilitat, la mutabilitat d’una altra persona (o cosa). Justament pel fet de tallar aquest moment i congelar-lo, totes les fotografies són testimoni del desgast implacable del temps.»

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2025
Pàgines 245
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-128766-8-0
Preu 22 €

Recomanació a ARA, 28 de juny de 2025.

Comparteix a