Petróleo

Petróleo recull un conjunt de textos en els quals, des de l’ecosocialisme, els ecofeminismes i l’antropologia, es reflexiona sobre l’actual crisi civilitzatòria, el col·lapse ecològic i l’imminent fi de les energies fòssils.

Sota el que semblen problemes tècnics rau, en realitat, la necessitat d’una mutació cultural: l’augment de les temperatures i la destrucció dels hàbitats no tenen fàcil solució si no es limita el consum. A més, bona part dels elements que configuren la nostra civilització com la xarxa de transport, les telecomunicacions, l’alimentació o la moda depenen del petroli, una matèria que és finita.

Més enllà de dibuixar un escenari de futur complex, les aportacions que inclou aquest llibre apel·len a la imaginació a posar-se a treballar per transformar les relacions socials i les nostres formes de vida.

Petróleo és el primer títol de la col·lecció et al., una col·laboració editorial entre Arcàdia i MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Col·lecció et al.
Idioma Castellà
Any 2018
Pàgines 176
Format 12,5 x 18 cm
ISBN 978-84-947174-8-2
Preu 16€

Ressenyes

«Ecofeminisme: trucada d’emergència», entrevista a Yayo Herrero a Quan arribin els marcians, el 6 de febrer de 2020. Enllaç aquí.

«Lo tenemos crudo», ressenya de David Fernàndez a Contexto, el 29 d’agost de 2018. Enllaç aquí.

Comparteix a