Límits

Ecologia i llibertat

¿Quin paper ha tingut la idea de límits en el pensament modern, des de l’economia fins a l’ecologisme? ¿Parlar de límits és invocar l’escassedat? ¿Quines relacions de poder hi ha darrere la formulació dels límits de la natura? ¿Les societats necessiten límits? ¿De quina mena? Aquestes són algunes preguntes que mira de respondre Giorgos Kallis en aquest llibre.

Els límits no existeixen de manera autònoma: sorgeixen de la nostra interacció amb els altres i amb l’entorn; són una opció individual i col·lectiva que forma part de la recerca de la llibertat. Les pàgines d’aquest llibre són, sobretot, un espai intel·lectual i polític per repensar-los.

De la Grècia clàssica als postulats de Malthus, dels caçadors recol·lectors als romàntics, de les feministes anarquistes als ecologistes radicals dels anys setanta, Límits fa un recorregut  que ens permet entendre que només una cultura basada en la idea de compartir pot fer possible el futur planetari.

Traducció
Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2021
Pàgines 216
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-122735-3-3
Preu 20€

Ressenyes

«10 llibres sobre ecologisme que marquen un abans i un després», selecció de Sergi Picazo a Crític, el 5 d’abril de 2022.

«Giorgos Kallis: “Vivimos en una era de límites pero no sabemos cómo limitarnos a nosotros mismos”», entrevista de Célia Márquez a El Salto, el 17 de febrer de 2022.

«Llibertat», ressenya de David Bueno a La República, l’11 de setembre de 2021.

«Una maleta de libros que llevarte de vacaciones, tengas plan de playa o montaña», selecció de Neus Tomàs per a eldiario.es, el 24 de juliol de 2021.

«Giorgos Kallis: “Las olas de calor van a seguir. La pregunta es si queremos que esto empeore”», entrevista de Eva Cantón al El Periódico, el 23 de juliol de 2021.

«Los límites en los tiempos del giro afectivo», ressenya de Gregorio Luri al The Objective, el 22 de juliol de 2021.

Entrevista a Giorgos Kallis al programa A vivir que son dos días (8’40” a 43’) de la SER, el 17 de juliol de 2021.

«Giorgos Kallis ens presenta l’edició en català del seu assaig “Límits, ecologia i llibertat”», entrevista de Xavier Graset al Més324, el 12 d’abril de 2021.

 

Comparteix a