Imatges latents

La fotografia en transició

Des de principis del segle XIX l’evolució de la fotografia ha estat lligada a les innovacions tecnològiques, als avenços de la ciència i al progrés de les comunicacions, a l’abast d’una minoria. Però des del moment en què la generació i difusió de les imatges ja és en mans de tothom, la fotografia ha adquirit una altra dimensió i juga un altre paper tant en les nostres vides individuals com en l’àmbit públic i col·lectiu.

La nostra societat contemporània ha forjat una cultura eminentment visual: allò que captura la càmera va molt més enllà de la realitat. La nostra mirada ja pot ser el producte d’una intel·ligència artificial aliena al nostre cos. ¿Què se n’ha fet del que revelava la fotografia, de la latència d’un temps que s’hi amagava? La sobresaturació de les imatges a què estem exposats ens ha fet adonar que ara les fotografies ens fan, més que no pas nosaltres a elles. La postfotografia ja és aquí i la nostra memòria hi haurà de dialogar.

Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 240
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-124717-9-3
Preu 22€

Ressenyes

«“Cada vegada més, la càmera es guia per designis que no controlem els humans”», entrevista de Xavier Aliaga a El Temps, el 18 de novembre de 2022.

«La postfotografia, una droga dura», ressenya de Joana Bonet a La Vanguardia, el 18 d’octubre de 2022.

«Joan Fontcuberta ens presenta el recull d’articles “Imatges latents. La fotografia en transició”», entrevista de Xavier Graset a Més324, el 5 d’octubre de 2022.

«Malalts de fotografia», ressenya de Joan Burdeus a Núvol, el 20 de setembre de 2022.

Comparteix a