Després de l’apocalipsi

Més enllà del sentit de catàstrofe, Srećko Horvat proposa entendre l’apocalipsi com a revelació, com a alerta manifesta. Si volem prevenir l’extinció del nostre món, hem de fer una anàlisi atenta de diverses amenaces interconnectades, com ara la crisi climàtica, l’era nuclear i la pandèmia que hem viscut els darrers anys.

A partir de la lectura d’algunes de les obres del filòsof alemany Günther Anders i la recuperació de termes propis de les ciències ambientals, Horvat ens duu a identificar els punts de no retorn irreversibles que posarien en qüestió la continuïtat de la vida al nostre planeta.

Txernòbil, el Mediterrani i les illes Marshall són alguns dels llocs que il·lustren aquesta revelació que ens hauria de donar el coratge i el potencial subversiu per capgirar la tendència cap a l’extinció, reinventar el món i fer que una altra fi sigui possible.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2021
Pàgines 256
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-123731-1-0
Preu 22€

Ressenyes

«Srećko Horvat: “La fi del món serà com granotes en aigua bullint a poc a poc cada estiu”», entrevista de Carla Fajardo a l’ARA, el 14 d’octubre de 2023.

«15 llibres per comprendre el col·lapse climàtic», ressenya de Carla Fajardo a l’ARA, el 28 de juliol de 2023.

Entrevista a Srećko Horvat al programa Més324, el 18 de març de 2022.

«Metàfores incertes», ressenya de David Bueno a La República, el 4 de març de 2022.

«Pessimisme apocalíptic (no va de llengua)», ressenya d’Ignasi Aragay a l’ARA, el 9 de gener de 2022.

«Apocalipsi, dades i pàtries», article de Josep Ramoneda a l’ARA, el 4 de gener de 2022.

Comparteix a