Coneixement posthumà

«Posthumà» és un terme que vol descriure, des de múltiples perspectives, la mena de subjectes que estem esdevenint, més enllà de l’humanisme clàssic i de l’antropocentrisme. Rosi Braidotti l’adopta com a hipòtesi de treball per determinar quins són i com es generen els nous coneixements que hi estan associats.

La consciència del que estem deixant de ser i del que estem en procés d’esdevenir és el punt de partida per comprendre un nou subjecte posthumà, un «nosaltres» lligat a la Terra, tecnològicament mediat i participat per agents humans i no humans.

Amb aquest assaig, Braidotti ens convida a pensar sobre nosaltres d’una altra manera a fi de poder dur a la pràctica una ètica afirmativa, la que alimenta el nostre desig de perseverar en una vida millor en aquest planeta malmès, en companyia dels altres (orgànics, materials i tecnològics).

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2020
Pàgines 320
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-121215-1-3
Preu 24€
Disponible en ebook

Ressenyes

Ressenya a L’Avenç, núm. 474, desembre de 2020.

«Posthumà, massa posthumà», ressenya de Joan Burdeus a El País, el 19 de desembre de 2020. Enllaç aquí.

«El cosmopolitismo y el posthumanismo», ressenya de Pere Antoni Pons a l’Última hora, el 25 d’octubre de 2020. Enllaç aquí.

Ressenya al blog de la llibreria La Central, el 21 d’octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Rosi Braidotti: “Necesitamos diversidad de categorías, miles de sexos y géneros”», entrevista d’Isabel Ferrer a El País, el 4 d’octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Entre intel·ligència artificial i emergència climàtica», ressenya de Jaume Claret a l’ARA, el 3 d’octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Un nou “nosaltres”», article d’Elisabet Goula a l’ARA, el 25 de setembre de 2020. Enllaç aquí.

Comparteix a