Comunismos por venir

Com a contribució a una reflexió col·lectiva sobre la idea del que és comú, i des de l’anàlisi crítica de l’experiència comunista, aquest llibre aborda molts dels aspectes que dibuixarien uns comunismes que estarien «por venir»: des del qüestionament del projecte soviètic, la reivindicació de formes de relació basades en la solidaritat i en l’abolició de les jerarquies, el reconeixement de la interdependència, la definició de noves concepcions del benestar o la necessària feminització de l’espai públic. Els set textos constitueixen un cos de pensament que, sense abandonar l’acció, camina cap a una política que es preocupi per altres formes d’utopia.

És un llibre activista i socialment compromès, des del rigor i la solvència intel·lectual dels seus autors:

Anselm Jappe és filòsof i teòric de la «nova crítica del valor» i especialista en el pensament de Guy Debord.

César Rendueles és filòsof i professor de sociologia de la Universidad Complutense de Madrid. Membre fundador del col·lectiu d’intervenció cultural La Dinamo, autor, entre altres llibres, d’En bruto. Una reivindicación del materialismo histórico.

Jodi Dean és professora d’Humanitats i Ciències Socials a Nova York. Investigadora de teoria política moderna i contemporània, feminisme i canvi climàtic.

Athena Athanasiou és professora d’Antropologia Social i Teoria del Gènere a Atenes. Entre les seves àrees d’investigació hi trobem la biopolítica, les tecnologies del cos, el nacionalisme i la memòria.

Maria Eugenia Rodríguez Palop és professora titular de Filosofia del Dret, Filosofia Política i Drets Humans a la Universidad Carlos III de Madrid. Entre els seus llibres cal destacar Claves para entender los nuevos derechos humanos.

Jaume Vindel és investigador a la Universidad Complutense de Madrid, centrat en els punts de trobada de l’art, l’activisme i la política. És autor de Transparent opacitat. Art conceptual en els límits del llenguatge i la política.

Kristin Ross és professora emèrita de Literatura Comparada de la Universitat de Nova York. Ha estudiat la història cultural francesa i els alçaments polítics dels anys seixanta. És autora de Lujo comunal. El imaginario político de la Comuna de París.

Col·lecció et al.
Idioma Castellà
Any 2019
Pàgines 224
Format 12,5 x 18 cm
ISBN 978-84-948205-9-5
Preu 18€

Ressenyes

«La revolució que se sap domesticada», ressenya de Joan Burdeus a Núvol, el 13 de juliol de 2019. Enllaç aquí.

Comparteix a