Como un poco de agua en la palma de la mano

Una investigación sobre el amor

De l’amor se’n pot parlar de moltes maneres, i possiblement no n’hi ha cap que abasti tota la seva magnitud. En aquest llibre, Mireia Sallarès fa un exercici d’aproximació, una investigació sobre aquest concepte per desvetllar-ne la realitat polièdrica i el potencial subversiu.

No hi trobarem teoria. L’amor és en les relacions amb els altres, pot expressar-se en el fet de confeccionar un diccionari o de muntar torns de menjador; té una geografia i una ideologia; és essencialment nòmada i actua com a força primordial.

L’amor, la veritat i el treball han vertebrat la «Trilogia dels conceptes deixalla» a la qual Mireia Sallarès ha dedicat els darrers anys, i aquest assaig és només una possibilitat de desplegar-la.

 

Premi ACCA de la Crítica d’Art 2019 en la categoria de projecte artístic

Premi Ciutat de Barcelona 2019 d’Arts Visuals

 

La col·lecció Deriva compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Col·lecció ebooks
Idioma Castellà
Any 2023
ISBN 978-84-125926-8-9
Preu 9,99€

Ressenyes

«Mireia Sallarès: transformar idees deixalla», entrevista a Domini màgic, el desembre de 2022. Enllaç aquí.

«Mireia Sallarès: “Cuanto más ama una mujer, más colabora a su empobrecimiento», entrevista de Noelia Ramírez a El País, el 14 de setembre de 2022. Enllaç aquí.

«Com superar una ruptura? Tres llibres de desamor», ressenya d’Esteve Plantada a La tarda de Catalunya Ràdio, el 15 d’agost de 2022. Enllaç aquí.

«Què és l’amor?», catorze extractes escollits per Catorze, el 19 de maig de 2020. Enllaç aquí.

«Francis Ford Coppola i Mireia Sallarès (2)», ressenya de Misael Alerm a La Lectora, el 10 de desembre de 2019. Enllaç aquí.

«Francis Ford Coppola i Mireia Sallarès (1)», ressenya de Misael Alerm a La Lectora, el 12 de novembre de 2019. Enllaç aquí.

Ressenya de Jara de Tomàs al blog de La Central, el 3 de setembre de 2019. Enllaç aquí.

«Mireia Sallarès, artista: “Les dones hem de tenir un doctorat, ser bones mares i multiorgàsmiques”», entrevista a l’Estat de Gràcia, el 26 d’agost de 2019. Enllaç aquí.

«L’estructura molecular de la història», ressenya de Simona Škrabec a L’Avenç, el juliol del 2019. Enllaç aquí.

«Un tàper i coberts Jacobsen», crònica de Llucia Ramis a La Vanguardia, el 29 de juny de 2019. Enllaç aquí.

«Mireia Sallarès: “Necessitem una facultat de l’amor per pensar com estimem”», entrevista a l’ARA, el 27 de juny de 2019. Enllaç aquí.

«L’assaig que no cessa», article de Gustau Muñoz a El diario, el 3 de juny de 2019. Enllaç aquí.

«Mireia Sallarès: “El amor no es la solución a todos los problemas, de hecho algunos los perpetúa”», entrevista al Diario de Mallorca, l’11 de maig de 2019. Enllaç aquí.

«Em demano si encara queda alguna cosa subversiva en l’amor», entrevista de Maria Fuster a l’AraBalears, el 10 de maig de 2019. Enllaç aquí.

«Al rescat de l’amor», article de Maria Palou a El Punt Avui, el 26 de març de 2019. Enllaç aquí.

«Mireia Sallarès: “Les pitjors coses que s’han fet a la història probablement s’han fet en nom de l’amor», entrevista de Judit Monclús a Surtdecasa.com, el 21 de març de 2019. Enllaç aquí.

Entrevista a Time Out, el 7 de març de 2019.

«Sèrbia i totes les preguntes que no sabem fer-nos sobre l’amor», article de Clàudia Rius a Núvol, el 3 de març de 2019. Enllaç aquí.

Comparteix a