Sennett, Richard

(Chicago, 1943) va estudiar sociologia a la Universitat de Chicago i a la de Harvard, on es va doctorar el 1969. De jove va iniciar una carrera musical notable com a cel·lista, vinculada a la Julliard School. El 1976 va fundar, amb Susan Sontag i Joseph Brodsky, el New York Institute for the Humanities a la Universitat de Nova York.

Ha estat consultor de diversos organismes internacionals pel que fa als seus programes centrats en l’urbanisme, com les Nacions Unides. Després d’haver ensenyat al MIT i al Trinity College de la Universitat de Cambridge, als anys noranta va alternar la docència entre la Universitat de Nova York i la London School of Economics. Actualment  ensenya estudis urbans a la LSE i a la universitat de Harvard.  Va ser un dels fundadors de Theatrum Mundi.

The Fall of the Public Man (1977) i The Corrossion of Character (1998) han estat algunes de les seves obres més significatives. Posteriorment va publicar Respect in an Age of Inequality (2003) i The Culture of the New Capitalism (2006), entre d’altres. Els últims anys ha treballat en la trilogia que ell anomena «Homo Faber» de la qual han aparegut els dos primers llibres, The Craftsman (2008) i Together: The Rituals, Pleasures, and Politics of Cooperation (2012), tots dos traduïts al castellà. Construir i habitar. Ètica per a la ciutat, és el tercer volum que completa aquest projecte.

Arcàdia va publicar L’espai públic. Un sistema obert, un procés inacabat el 2014.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.richardsennett.com

NOTÍCIES / ACTIVITATS

Comparteix a