Selección inconsciente. La clave para comprender a Darwin

Per entendre el pensament de Darwin, diu Juan Luis Arsuaga, s’ha de pensar com ell. Això és precisament el que fa l’autor d’aquest llibre: resseguir atentament l’afany de Darwin no per acreditar l’evolució de les espècies, al seu entendre fet ja provat, sinó per justificar-la. Una de les justificacions que més va convèncer a Darwin és la que explica aquest llibre: la potent analogia que traça el biòleg anglès entre la selecció natural y el que ell mateix anomena selecció inconscient, duta a terme durant segles pels ramaders simplement amb l’objectiu d’aconseguir millors exemplars d’animals domesticats i sense cap ànim de modificar les races però, malgrat tot, millorant-les definitivament.

En aquest llibre Arsuaga ens convida a resseguir l’itinerari propi del pensament de Darwin que va quallar en el que avui en dia coneixem com a teoria de la evolució, part substancial del marc teòric de la biologia actual.

Fragment

“Para Darwin lo decisivo es cómo viene uno a este mundo, mejor o peor dotado para el lugar que le corresponde a cada especie en la economía de la naturaleza.” Juan Luis Arsuaga

Col·lecció Travesías
Idioma Castellà
Any 2009
Pàgines 64
Format 13x21cm
ISBN 978-84-937025-5-7
Preu 10,50 €
Comparteix a