Recordar el futur

En aquest breu assaig George Steiner aborda la idea de modernitat en relació amb el temps, i es pregunta si el temps mateix ha canviat en el decurs de la història de la humanitat. Per respondre-hi recorre a la cosmologia, la metafísica, la teologia i el pensament científic; enllaça amb la noció d’espai, amb els llocs atapeïts de memòria que constitueixen la nostra cultura; i acaba interrogant-nos pels ideals que han d’alimentar l’esperança que mira cap al futur.

Recordar el futur és el text de la conferència que George Steiner va pronunciar a Barcelona el 22 d’octubre de 2007, en el marc del cicle «Espais, Història i Futur» organitzat pel Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona i el Cercle del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona.

Fragment

«L’ànima moderna, immergida en el tràfec saturat dels mitjans de comunicació de les societats tecnològicament desenvolupades, va sempre a corre-cuita». George Steiner

Traducció
Col·lecció Lectures centrals
Idioma Català
Any 2008
Pàgines 48
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-935345-4-7
Preu 8 €

Ressenyes

4t llibre més venut de No Ficció al ranking de la revista Qué Leer, núm. 135, setembre del 2008.

«Demolicions Steiner», article d’Elena Hevia a El Periódico, el 23 d’octubre del 2007.

«Reflexiones sobre el porvenir del Viejo Continente», article de Justo Barranco a La Vanguardia, el 23 d’octubre del 2007.

«’Quo vadis’, Europa?», articles d’Eva Piquer i David Castillo a l’Avui, el 23 d’octubre del 2007.

Comparteix a