¿Quina mena de món és aquest?

Fenomenologia i pandèmia

La pandèmia ha alterat la nostra visió del món. Ara, més que d’un «món comú», hauríem de parlar de molts «mons» que se superposen, si tenim en compte que una bona part dels recursos no són compartits equitativament per tothom. ¿Com hauríem de viure-hi, en aquest món? ¿Què cal perquè el món sigui habitable? La destrucció mediambiental, la pobresa, el racisme, les desigualtats, la violència social, inclosa la violència contra les dones i les minories sexuals, són, sens dubte, qüestions que condicionen la manera de viure individualment i col·lectiva.

Perquè la vida sigui digna de ser viscuda cal fer valdre la nostra interdependència, la implicació dels uns amb els altres, i adquirir un compromís ferm amb el planeta i els seus habitants, humans i no humans, per respirar en un «món comú» de debò.

EN COL·LABORACIÓ AMB LA CÀTEDRA FERRATER MORA DE PENSAMENT CONTEMPORANI, UNIVERSITAT DE GIRONA

En castellà a la tardor 2022.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 144
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-124717-2-4
Preu 19€

Ressenyes

«Caminar per salvar-nos», ressenya de Joana Bonet a La Vanguardia, el 15 de novembre de 2022.

«¿Quina mena de món és aquest?», ressenya a Sonograma, el 29 de setembre de 2022.

«¿Quina mena de món és aquest?», ressenya a Social.cat, el 16 de setembre de 2022.

«Respirar-nos en temps post-pandèmics o sobre el dol necessari», ressenya de Berta Galofrè a La Lectora, el 24 de maig de 2022.

«Judith Butler: “El capitalismo se ha reiniciado con más fuerza que nunca”», entrevista de Sandra Vicente a eldiario.es, el 27 d’abril de 2022.

«Entre l’ofec i l’alè», ressenya d’Ariadna Pous a El Quadern d‘El País, el 23 d’abril de 2022.

 

Comparteix a