Occident al segle XX. Autodestrucció i reconstrucció, triomf i deliri

D’acord amb Fritz Stern, el curs històric és contingent, cada moment té la possibilitat de modificar-se a si mateix. Si la història és mal·leable, conclou Stern, la ciutadania té el deure moral d’intervenir-la i canviar-la. A partir d’aquestes dues premisses, en aquest llibre l’autor intenta donar resposta a les següents preguntes: després de la catàstrofe d’Occident durant la primera meitat del segle XX i la seva reconstrucció al llarg de la segona, què queda, d’Occident? Què és avui, Occident? ¿Fins a quin punt segueixen vigents els seus valors il·lustrats fundacionals?

En aquest llibre, Stern passa revista al fet i al concepte d’Occident alhora com a historiador i ciutadà coetani amb l’afany no solament de testimoniar els seus monstres i els seus encerts, sinó també per assenyalar allò que no va passar i podria haver passat, i amb això, el recordatori optimista que la contingència històrica és sempre una oportunitat per la reflexió, l’autocrítica, l’exercici actiu de la ciutadania i la millora del present.

Fragment

«Si considerem que la història és un procés obert, cada ciutadà hauria de participar en la seva construcció.» Fritz Stern

Traducció
Col·lecció Lectures centrals
Idioma Català
Any 2009
Pàgines 120
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-937025-3-3
Preu 12,90€

Ressenyes

9è llibre més venut de No Ficció en català al ranking de Cultura/s de La Vanguardia, el 25 de novembre del 2009.

9è llibre més venut de No Ficció en Català al ranking de Cultura/s de La Vanguardia, el 14 d’octubre del 2009.

Comparteix a