L’obligació moral de desobeir

Entre les formes de resistir al poder i de manifestar-nos a favor de la justícia i la igualtat, la desobediència civil i l’acció no-violenta són les que ens permeten dur més enllà la democràcia i exercir íntegrament la nostra naturalesa política.

Jahanbegloo, que ha estudiat a fons el pensament dels grans activistes de la no-violència i ha estat espectador privilegiat de les lluites per l’autodeterminació de Catalunya, n’extreu una lliçó clara: l’autèntica condició per a la legalitat i la legitimitat de la llei no és l’acció reguladora de l’estat, sinó l’acció política dels ciutadans.

I fa seves les paraules de Martin Luther King Jr. per defensar una democràcia plena de sentit: «La democràcia que passa del paper insubstancial a l’acció substancial és la forma de govern més important del món».

Ramin Jahanbegloo va visitar Jordi Cuixart a la presó de Lledoners l’estiu del 2019.

Pròleg
Traducció
Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2019
Pàgines 96
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-949924-1-4
Preu 12€

Ressenyes

Ressenya de Víctor Alexandre a El Món, l’1 de desembre de 2019. Enllaç aquí.

«Ramin Jahanbegloo: “Si a Catalunya hi ha joves enfadats és, en part, perquè no tenen líders morals“», entrevista d’Antoni Bassas a l’ARA, el 8 de novembre de 2019. Enllaç aquí.

«Ramin Jahanbegloo publica “L’obligació moral de desobeit”», entrevista al programa Més324 de TV3, el 4 de novembre de 2019. Enllaç aquí.

«Ramin Jahanbegloo: “Una democràcia que no es qüestioni les coses no és una democràcia”», entrevista al programa FAQS de TV3, el 2 de novembre de 2019. Enllaç aquí.

«#SitAndTalk i altres formes de violència», article de Carlota Rubio a Núvol, el 24 d’octubre de 2019. Enllaç aquí.

«Desobeir per exigir democràcia», ressenya al diari ARA, el 13 de setembre de 2019. Enllaç aquí.

Comparteix a