L’art d’esdevenir humà

Quatre estudis

Esdevenir humà és un art: no hi ha cap teoria, recepta o protocol que ens hi pugui portar. Cadascú de nosaltres, amb els nostres anhels, dubtes, pors, fracassos o encerts, haurem de trobar el nostre propi camí per assolir la humanitat de què parla Rob Riemen en aquest assaig, la que ens ha de permetre viure en la veritat, crear bellesa, ser compassius i justos.

Com si es tractés de variacions o relats sobre un mateix tema, en els quatre estudis d’aquest llibre Riemen reivindica la memòria per poder reconèixer i fer front a les forces del mal; alerta de l’estupidesa i la mentida que deixa la intel·ligència fora de joc; invoca la figura de l’intel·lectual i la necessitat que intervingui amb coratge en l’esfera pública i, per damunt de tot, situa l’amor profund al centre de la noblesa d’esperit, la que ens ha de fer veritablement humans.

Traducció
Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2023
Pàgines 280
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-125926-7-2
Preu 22€

Ressenyes

«Idealisme humanístic», article de Jordi Llovet a El País, el 21 d’octubre de 2023.

«Rob Riemen: “Les universitats són una mentida organitzada”», entrevista de Laura Tapiolas a El Temps, el 25 de setembre de 2023.

«Què és un ésser humà dins de l’infinit?», ressenya de Jaume Claret a El País, el 23 de setembre de 2023.

«Algunes veritats sobre la política de la mentida», ressenya d’Ignasi Aragay a l’ARA, el 19 de setembre de 2023.

«Rob Riemen: “Hem canviat l’ànima per una selfie”», ressenya de Francesc Bombí-Vilaseca a La Vanguardia, el 19 de setembre de 2023.

«Rob Riemen: “Al centre de totes les crisis hi ha la de l’educació”», ressenya Carla Fajardo Martín a l’ARA, el 16 de setembre de 2023.

«Rob Riemen: “La gran estupidez de la izquierda ha sido aceptar el neoliberalismo”», conversa amb Neus Tomàs a elDiario.es, el 16 de setembre de 2023.

«El filòsof neerlandès Rob Riemen parla sobre els reptes de la humanitat a l’Ateneu Barcelonès», crònica de la conversa amb Neus Tomàs a Diplocat.cat, el 15 de setembre de 2023.

«Rob Riemen ens presenta l’assaig “L’art d’esdevenir humà. Quatre estudis”», entrevista de Xavier Graset al Més324, el 15 de setembre de 2023.

«Los falsos mesías de la ideología ‘woke’», entrevista de César Antonio Molina a l’ABC, el 12 de setembre de 2023.

«Rob Riemen, ensayista: “En esta sociedad te machacan el cerebro con tu éxito y acabas con un enorme vacío”», entrevista de Sara González a El País, el 31 d’agost de 2023.

Ressenya de Carme Miró a Sonograma, el 29 d’agost de 2023.

«Ciceró i el feixisme del segle XXI», ressenya de Carlos Francesch a Núvol, el 27 de juliol de 2023.

«Arcàdia publica ‘L’art d’esdevenir humà. Quatre estudis’ per explorar la noblesa d’esperit i la condició humana», ressenya a UEP Mallorca, el 8 de juliol de 2023.

Comparteix a