La poesia del pensament

«La literatura i la filosofia, tal com les hem conegudes, són productes del llenguatge. De manera inalterable, aquest és el seu terreny ontològic i substantiu comú. El pensament en la poesia i la poètica del pensament són actes de gramàtica, actes de llenguatge en moviment. Els seus mitjans i les seves restriccions són els de l’estil. Tant la poesia com la filosofia són circumscrites per l’indicible, en el sentit directe d’aquest mot. L’objectiu de la poesia és reinventar el llenguatge, fer-lo nou. La filosofia s’esforça a fer que el llenguatge sigui rigorosament transparent, el vol depurar de tota ambigüitat i confusió.» G. S.

Aquestes paraules de George Steiner ens situen al moll de l’os d’aquest assaig brillant i suggestiu que, més enllà de les tesis que defensa, constitueix un recorregut extraordinari per la filosofia i la poesia de la tradició occidental, des de l’hel·lenisme fins a Paul Celan. És, sens dubte, una invitació a escoltar la música del pensament de més a prop.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2012
Pàgines 328
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-938262-2-2
Preu 24 €

Ressenyes

«Un bon antídot», ressenya al blog L’Acció Paral·lela, el 19 de març de 2020. Enllaç aquí.

«Paul Celan i les lectures indignants», article de Jorge Carrión al Cultura/s de La Vanguardia, el 30 de gener del 2013.

«Suplement d’art i pensament», article de Carme Miró a la revista Sonograma-Magazine, el 8 de gener del 2013. Enllaç a l’article.

«Nou missatge del carter dels poetes», article de Manuel Castaño al suplement Quadern de El País, el 27 de setembre del 2012.

Time Out, setmana del 29 de juny al 5 de juliol del 2012, 9è llibre més venut de No Ficció en català.

Cultura/s La Vanguardia, el 4 de juliol del 2012, 8è llibre més venut de No Ficció en català.

«Poesia i pensament», article de Jordi Llovet a Quadern de El País, el 21 de juny del 2012.

Cultura/s La Vanguardia, el 20 de juny del 2012, 5è llibre més venut de No Ficció en català.

«Steiner observa la fi del pensament», article de Jordi Nopca a Ara, el 9 de juny del 2012.

Comparteix a