Hannah Arendt: el món en joc

El pensament de Hannah Arendt és difícil de domesticar i encara més de reduir als llocs comuns del discurs contemporani. La seva indiscutible independència intel·lectual i una infatigable voluntat de comprendre la van portar a anar més enllà de les preguntes i els principis de la tradició filosòfica per proposar noves formes de reflexió i d’organització política per al món modern.

Per acompanyar Arendt en els seus «experiments de pensament», Fina Birulés tria dues categories recurrents en l’obra de la filòsofa jueva d’origen alemany: món i natalitat. I a l’entorn d’aquestes idees ens parla de tradició, de començament, de comunitat, de distància, de llibertat, de memòria, d’educació, de crear sentit, de comprendre i, sobretot, de responsabilitat.

Sota la mirada vigilant de Hannah Arendt, aquest assaig posa en evidència que el que realment hi ha en joc és el món.

Col·lecció ebooks
Idioma Català
Any 2023
ISBN 978-84-126673-1-8
Preu 11,99€

Ressenyes

Entrevista de Teresa Pascual a Matèria Sensible de Cadena SER, el 4 d’octubre de 2023.

«”Hannah Arendt: el món en joc”, de Fina Birulés: Portar al món un món» ressenya de Manel García a El País, el 29 de juliol de 2023.

Ressenya a Social.cat, l’18 de juliol de 2023.

«Fina Birulés: “Amb el pretext que tothom té dret a la seva pròpia opinió, se substitueixen els fets per opinions”» entrevista de Mercè Ibarz a Vilaweb, l’1 de juliol de 2023.

«Fina Birulés: “Es pot viure perfectament sense pensar”» entrevista de Gemma Ventura a Catorze, el juny de 2023.

«Josep Ramoneda conversa amb Fina Birulés» a El Balcó de Cadena SER, el 20 de juny de 2023.

Conversa amb Fina Birulés, Eloy Fernández Porta, Montse Ingla i Marc Giró al Vostè Primer de RAC1, el 6 de juny de 2023.

«Present ardent», ressenya de Tina Casademont de la presentació a la llibreria 22 de Girona, a El Punt Avui, l’1 de juny de 2023.

«Els mestres han de recuperar autoritat a l’escola?», ressenya d’Ignasi Aragay a l’ARA, el 31 de maig de 2023.

«Fina Birulés: “Que les identitats siguin construïdes no canvia res del que es pot fer”», entrevista de Joan Burdeus a Núvol, el 13 d’abril de 2023.

«Fina Birulés ens presenta l’assaig “Hannah Arendt: el món en joc”», entrevista de Xavier Graset a Més324, el 10 d’abril de 2023.

Comparteix a