Filosofia de la cura

La nostra civilització té com a propòsit essencial protegir les vides humanes. La societat ens fa responsables de cuidar-nos a nosaltres mateixos i de tenir cura dels altres, directament i a través de les institucions, a fi de preservar la salut individual i col·lectiva, però també la cultura, la memòria històrica, els espais públics, la manera de viure…

La idea de la cura té una llarga tradició filosòfica, i Boris Groys la ressegueix –de Plató a Foucault, passant per Hegel, Nietzsche i Bataille, entre molts altres– per plantejar una qüestió central: ¿qui és el subjecte de la cura? ¿M’he de cuidar jo o bé confiar-ho a altres, al sistema, a les institucions? Tenir cura d’un mateix és un principi revolucionari que confronta l’individu amb els mecanismes dominants de control.

Traducció
Col·lecció ebooks
Idioma Català
Any 2023
ISBN 978-84-126673-0-1
Preu 11,99€

Ressenyes

Ressenya d’Oriol Vigil a Un libro al día, 14 d’octubre de 2023.

«Boris Groys: “Rússia no ha entès que ja només és un estat nacional, i no un imperi”», entrevista de Joan Burdeus a l’ARA, el 17 d’abril de 2023.

«Filosofia de la cura», ressenya de Carme Miró a Sonograma, el 29 de març de 2023.

«Filosofia de la cura, de Boris Groys», capítol #116 del pòdcast L’illa de Maians de la llibreria Ona, el 19 de març de 2023.

Comparteix a