Errata

Una vida a examen

Aquest llibre és, potser, un dels més personals de George Steiner, un gran humanista europeu i pensador atípic. Les seves vivències i les qüestions que més han marcat la seva trajectòria intel·lectual (o li han interessat a cada moment) nodreixen aquest text memorialístic que va més enllà d’una mera autobiografia.

Incisiu, i de vegades provocador, Steiner desgrana qüestions com el multilingüisme i la traducció, el bé i el mal, la decadència de la cultura occidental, la música, la relació entre el mestre i el deixeble, la desaparició de l’excel·lència i la banalització de la cultura, el problema jueu, l’epistemologia humanística i l’hermenèutica, per acabar amb una anàlisi sorprenent sobre el significat de la ciència i la raó, de l’ateisme i la religió.

Errata, Els llibres que no he escrit i Fragments (d’un pergamí malmès pel foc) podríem dir que són els tres llibres amb què Steiner ha fet examen de la seva vida.

Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2018
Pàgines 256
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-948205-1-9
Preu 22€

Ressenyes

«Traduir pensament al català», article de Gustau Muñoz a El Temps, l’1 d’abril de 2019. Enllaç aquí.

Ressenya a la revista Sonograma, el 29 de desembre del 2018. Enllaç aquí.

«George Steiner, el talmudista laic», ressenya de Jordi Llovet a El País, el 7 de desembre del 2018. Enllaç aquí.

«George Steiner posa a prova la nostra humanitat», ressenya d’Ignasi Aragay a l’ARA Llegim, el 10 de novembre del 2018. Enllaç aquí.

Comparteix a