El temps esquerp

Dotze apunts contra la decepció política

Els dotze apunts que integren aquest volum són un exercici d’indagació sobre el present, de comprensió d’aquesta època que Raimon Obiols titlla de «temps esquerp». ¿Com hauríem de llegir els esdeveniments actuals i els dels últims cinquanta anys? D’interpretacions n’hi ha moltes i, en tot cas, el lloc des del qual relatem la història és determinant. ¿Quines lliçons ens haurien de permetre dibuixar un futur engrescador i combatre la decepció política?

Obiols se situa en la distància justa que li dona haver-se allunyat de l’acció política, després de més de quatre dècades a primera línia. Amb una clara voluntat de fugir de polaritzacions reduccionistes i de suggerir altres maneres de fer, al llarg del llibre l’autor evoca les crisis del present, al món i al nostre país, i l’obra d’escriptors i pensadors, i companys de viatge que han estat fonamentals en la seva trajectòria.

Aquest assaig és, sobretot, una reivindicació d’una política neta i constructiva.

Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 288
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-124717-0-0
Preu 20€

Ressenyes

«Raimon Obiols: “La constant del missatge de Pujol ha sigut que Catalunya i els catalans podem desaparèixer”», entrevista de Lluís Bassets i Jaume Bellmunt a Plítica&Prosa, l’1 d’octubre de 2022.

«Raimon Obiols presenta el llibre ‘El temps esquerp’ a l’Anònims», article a somGranollers, el 26 de setembre de 2022.

«Raimon Obiols: «La relació entre Catalunya i la monarquia és un problema pendent», entrevista de Pep Martí a NacióDigital, el 6 d’agost de 2022.

«Obiols o el coratge de la concòrdia», ressenya de Jordi Font a El Punt Avui, el 10 d’agost.

«Recordemos a los asesinos», ressenya de Jaume Claret a Plítica&Prosa, l’1 de juliol de 2022.

«Una inteligente reivindicación de la política limpia y constructiva.», ressenya d’Andreu Missé a Alternativas Económicas, el juny de 2022.

«Raimon Obiols: “Ara hi ha un ambient més respirable però el risc de noves confrontacions sobre les identitats, les llengües i l’escola subsisteix”», entrevista de Siscu Baiges a Catalunya Plural, el 23 de juny de 2022.

Ressenya de Daniel Capó al blog Los libros que he leído, el maig del 2022.

«Pedro Sánchez té “la baraka”», entrevista a El Triangle, el 15 de maig de 2022.

«Reflexions de Raimon Obiols», ressenya de Lluís Foix a Foixblog, el 13 de maig de 2022.

«El coratge de la concòrdia», ressenya d’Ignasi Aragay a l’AraLlegim, el 5 de maig de 2022.

«Raimon Obiols: “El ‘catalan gate’ és un escàndol veritablement greu però relatiu. Nos ens ve de nou”», entrevista de Josep Cuní a l’Aquí Cuní de Cadena SER, el 28 d’abril de 2022.

«Una esperança política realista», ressenya de Jordi Amat a El Quadern d‘El País, el 23 d’abril de 2022.

«Una oportunitat per a la reflexió», ressenya a Cultura/s de La Vanguardia, el 23 d’abril de 2022.

«Raimon Obiols: “Caldrà buscar fórmules per resoldre el problema dels exiliats”», entrevista de Marc Toro en ARA, el 18 de abril de 2022.

Entrevista de Xavier Graset a Més324, el 30 de març de 2022.

Comparteix a