El temps esquerp

Dotze apunts contra la decepció política

Els dotze apunts que integren aquest volum són un exercici d’indagació sobre el present, de comprensió d’aquesta època que Raimon Obiols titlla de «temps esquerp». ¿Com hauríem de llegir els esdeveniments actuals i els dels últims cinquanta anys? D’interpretacions n’hi ha moltes i, en tot cas, el lloc des del qual relatem la història és determinant. ¿Quines lliçons ens haurien de permetre dibuixar un futur engrescador i combatre la decepció política?

Obiols se situa en la distància justa que li dona haver-se allunyat de l’acció política, després de més de quatre dècades a primera línia. Amb una clara voluntat de fugir de polaritzacions reduccionistes i de suggerir altres maneres de fer, al llarg del llibre l’autor evoca les crisis del present, al món i al nostre país, i l’obra d’escriptors i pensadors, i companys de viatge que han estat fonamentals en la seva trajectòria.

Aquest assaig és, sobretot, una reivindicació d’una política neta i constructiva.

Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 288
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-124717-0-0
Preu 20€

Ressenyes

«Raimon Obiols: “El ‘catalan gate’ és un escàndol veritablement greu però relatiu. Nos ens ve de nou”», entrevista de Josep Cuní a l’Aquí Cuní de Cadena SER, el 28 d’abril de 2022.

«Una esperança política realista», ressenya de Jordi Amat a El Quadern d‘El País, el 23 d’abril de 2022.

«Una oportunitat per a la reflexió», ressenya a Cultura/s de La Vanguardia, el 23 d’abril de 2022.

«Raimon Obiols: “Caldrà buscar fórmules per resoldre el problema dels exiliats”», entrevista de Marc Toro en ARA, el 18 de abril de 2022.

Comparteix a