El periodista i l’assassí

«Qualsevol periodista que no sigui tan estúpid o tan pagat de si mateix per no veure les coses sap que allò que fa és moralment indefensable. És una mena d’entabanador que explota la vanitat, la ignorància o la soledat de la gent, que se’n guanya la confiança i la traeix sense remordiments.» Així comença aquest llibre polèmic que Janet Malcolm va publicar el 1989 i que ha esdevingut un clàssic en el món del periodisme contemporani.

Utilitzant com a teló de fons el litigi entre el periodista Joe McGinniss i Jeffrey McDonald, un metge acusat d’assassinar la seva dona i les seves dues filles, l’autora tracta en profunditat l’irresoluble dilema d’escollir entre l’ètica i la recerca de la veritat.

La capacitat d’anàlisi i d’autocrítica implacable de Malcolm, juntament amb el seu gran talent per al reportatge i la construcció intel·ligent de la intriga fan que la lectura d’aquest llibre s’apropi més a l’experiència de llegir una novel·la negra que no pas un assaig sobre periodisme.

Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2022
Pàgines 256
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-125427-3-8
Preu 20€

Ressenyes

«L’ambigüitat moral del periodisme», ressenya de Jaume Claret a l’AraLlegim, el 18 de gener de 2023.

«El periodista i l’assassí», ressenya de Xavier Montanyà a Vilaweb, el 15 de gener de 2023.

«“El periodista i l’assassí”, de Janet Malcolm: Si t’entrevisten, t’apunyalen», ressenya de Georgina Solà al Quadern d’El País, el 14 de gener de 2023.

Ressenya de Marta Ramoneda al blog de La Central, el 29 de novembre de 2022.

Comparteix a