El món, el nostre món

El conflicte entre la llibertat i la felicitat s’ha de resoldre a favor de la llibertat, opina Ágnes Heller, i ho defensa amb determinació a les lliçons d’aquest volum.

La quotidianitat i la tradició, l’art i la música, l’ètica i la política, la modernitat i la postmodernitat, l’humor i l’espiritualitat, la metafísica i la ideologia, les emocions i la imaginació, les desigualtats i les lleis… són només alguns dels temes que tracta aquí però que també han estat motiu de la seva reflexió filosòfica al llarg dels anys. L’ampli espectre dels seus interessos i la manera d’abordar-los il·lustren quina actitud personal va tenir davant el món, i com el va viure.

Des d’una esquerra ideològica explícita, Heller adverteix de l’enorme poder de la biopolítica, l’ús polític dels cossos, i de com el poder alimenta la por i en fa l’eina fonamental per sacrificar la llibertat. La seva visió és d’una actualitat inqüestionable.

EN COL·LABORACIÓ AMB LA CÀTEDRA FERRATER MORA DE PENSAMENT CONTEMPORANI, UNIVERSITAT DE GIRONA

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2020
Pàgines 304
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-949924-9-0
Preu 24€
Disponible en ebook

Ressenyes

Ressenya d’Eva Piquer al programa No ho sé de RAC1, el 10 de novembre de 2020. Enllaç aquí.

«Heller o la contigència del destí de la llarga vida», ressenya de David Castillo a La República (37), del 24 al 30 d’octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Mentrimentres (20) Ágnes Heller», ressenya al podcast Mentrimentres, el 22 de setembre de 2020. Enllaç aquí.

«Ric i ploro: Llavors existeixo», ressenya d’Ignasi Aragay a l’ARA, l’11 de setembre de 2020. Enllaç aquí.

«Ágnes Heller és filla d’Antoni Gaudí», ressenya de Jordi Graupera a Núvol, el 20 d’agost de 2020. Enllaç aquí.

«Cuaderno de lecturas: julio 2020 [posmodernidad]», ressenya d’Eudald Espluga al blog de La Fronde, juliol de 2020. Enllaç aquí.

Comparteix a