© Levent Arslan

Göle, Nilüfer

Nascuda a Ankara, Truquia, el 1953.

Sociòloga turca, directora acadèmica del Centre d’Hautes Études Sociologiques et Politiques Raymond Aron de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales a París des del 2001, Nilüfer Göle ha ensenyat a diverses institucions d’arreu del món: a la Universitat del Bòsfor d’Istambul, al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i The New School University als Estats Units i Van Leer Institut de Jerusalem.

Els seus camps d’interès se centren en l’islam, l’espai públic, el gènere, el laïcisme i les modernitats múltiples. El seu darrer llibre, Musulmans au quotidien. Une enquête européenne sur les controverses autour de l’islam (2015), és fruit d’una recerca de sobre el terreny a vint-i-una ciutats europees amb ciutadans musulmans i no musulmans per analitzar les polèmiques obertes arran de temes com ara el halal, el vel, la construcció de mesquites, la circumcisió i les representacions profanes d’allò que és sagrat.

Anteriorment, ha publicat, entre altres assaigs, Musulmanes et Modernes. Voile et Civilisation en Turquie (1993) i Interpénétrations. L’Islam et l’Europe (2005).

Comparteix a