Coneixement posthumà

«Posthumà» és un terme que vol descriure, des de múltiples perspectives, la mena de subjectes que estem esdevenint, més enllà de l’humanisme clàssic i de l’antropocentrisme. Rosi Braidotti l’adopta com a hipòtesi de treball per determinar quins són i com es generen els nous coneixements que hi estan associats.

La consciència del que estem deixant de ser i del que estem en procés d’esdevenir és el punt de partida per comprendre un nou subjecte posthumà, un «nosaltres» lligat a la Terra, tecnològicament mediat i participat per agents humans i no humans.

Amb aquest assaig, Braidotti ens convida a pensar sobre nosaltres d’una altra manera a fi de poder dur a la pràctica una ètica afirmativa, la que alimenta el nostre desig de perseverar en una vida millor en aquest planeta malmès, en companyia dels altres (orgànics, materials i tecnològics).

Traducción
Colección ebooks
Idioma Catalán
Año 2020
Páginas 320
Formato 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-122305-6-7
Precio 19,99€

Reseñas

Reseña en L’Avenç, núm. 474, diciembre de 2020.

«Posthumà, massa posthumà», reseña de Joan Burdeus en El País, el 19 de diciembre de 2020. Enllaç aquí.

«El cosmopolitismo y el posthumanismo», reseña de Pere Antoni Pons en Última hora, el 25 de octubre de 2020. Enllaç aquí.

Reseña en el blog de la librería La Central, el 21 de octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Rosi Braidotti: “Necesitamos diversidad de categorías, miles de sexos y géneros”», entrevista de Isabel Ferrer en El País, el 4 de octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Entre intel·ligència artificial i emergència climàtica», reseña de Jaume Claret en el ARA, el 3 de octubre de 2020. Enllaç aquí.

«Un nou “nosaltres”», artículo de Elisabet Goula en el ARA, el 25 de septiembre de 2020. Enllaç aquí.

Compartir en