Campos magnéticos

Escritos de arte y política

Art i política són àmbits fortament interconnectats, s’atrauen i es repel·leixen, dibuixen continuïtats i provoquen ruptures, i els assajos recollits en aquest volum estan subjectes a la tensió entre aquestes forces.

Ja sigui com a reflexió sobre la condició contemporània, sobre la pràctica artística o sobre els límits i la potencialitat del museu, cadascun dels escrits està situat en el temps i l’espai, i tots ells reflecteixen la trajectòria intel·lectual de Manuel Borja-Villel al capdavant d’importants institucions museístiques, així com algunes de les seves inquietuds curatorials com a responsable de nombroses exposicions o programes públics al llarg dels últims trenta anys.

Defensor de la hibridació i el transvasament de sabers davant de la compartimentació estanca del coneixement i la seva forma d’organització, aquest llibre aposta per la investigació extradisciplinar i la interrelació de múltiples camps. I és, sobretot, una invitació a reflexionar sobre l’art, les seves organitzacions i els seus actors.

Colección ebooks
Idioma Castellano
Año 2020
Páginas 320
Formato 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-121215-4-4
Precio 11,99€

Reseñas

«La molteplicità dello sguardo. Testi su arte e società di Manuel Borja-Villel», reseña de Massinmo Mazzone en ArtsLife, el 27 de abril de 2022. Enllaç aquí.

«Manuel Borja-Villel: “Es importante que el arte tenga un componente enigmático”», entrevista de Clara Ferrer en Última Hora, el 27 de septiembre de 2021. Enllaç aquí.

«Manuel Borja-Villel: “Hay algo muy importante en el arte, que es el afecto”», entrevista de Juan Cruz en El País, el 7 de dicembre de 2020. Enllaç aquí.

Entrevista con Xavier Graset en Més324, el 25 de junio de 2020. Enllaç aquí.

«Hibridación, agencia y el arte como enigma», reseña de Sergi Álvarez en El Ciervo, el mayo/junio de 2020. Enllaç aquí.

«El museo tendrá que cuidar como un hospital sin dejar de ser cŕticos», entrevista de Marcelo Expósito en CTXT, el 15 de mayo de 2020. Enllaç aquí. Podcast aquí.

Lectura crítica de Fernando Castro Flórez, el 8 de abril de 2020. Enllaç aquí.

«Manuel Borja-Villel: «Avui, més que ‘solidaritat’, la paraula és ‘cura’»», entrevista con Antoni Bassas en el ARA, el 29 de marzo de 2020. Enllaç aquí.

Entrevista con Laura Barrachina en Efecto Doppler (Radio 3), el 26 de febrero de 2020. Enllaç aquí.

Compartir en