Restes d’arquitectura i crítica de la cultura

Restes d’arquitectura i crítica de la cultura presenta vint-i-sis articles de Josep Quetglas escrits entre el 2002 i el 2017. Aquest nou volum de l’autor es publica deu anys després del seu últim llibre d’assaigs. Restes recull escrits procedents de classes, conferències o articles que, si no s’haguessin recopilat, haurien quedat dispersos, i pel fet de ser difícils de localitzar, perduts.

Restes conté articles aparentment inconnexos. Tanmateix, l’índex presenta una varietat de temes, obres i autors que podrien arribar a dibuixar una constel·lació tot desvetllant un ordre de l’arquitectura i la cultura de l’últim segle. Entre els autors analitzats, hi ha Walter Benjamin, Adolf Loos, Le Corbusier, Rafael Moneo, Enric Miralles, Aurora Picornell i Antonio Gramsci.

Josep Quetglas se’ns revela com un gran mestre i divulgador del seu saber, a més d’un escriptor de primer ordre.

El llibre també està disponible en castellà.

Pròleg
Col·lecció La virreina centre de la imatge
Idioma Català
Any 2017
Pàgines 320
Format 14 x 22 cm
Editor Zuaznabar, Gillermo
ISBN 978-84-947174-2-0
Preu 20€

Ressenyes

Ressenya a la revista rita_, maig 2018.

«Josep Quetglas: "La cultura y la vida no quieren formar parte del mercado"», entrevista a El Cultural, el 2 de març del 2018. Enllaç aquí.

«Josep Quetglas: 'La classe obrera ha estat efectivament derrotada per la crisi'», ressenya de Catalina Serra a l'aradiumenge, el 19 de novembre del 2017. Enllaç aquí.

«Josep Quetglas: 'Intento ensenyar a mirar'», ressenya de Catalina Serra al diari ARA, el 2 de novembre del 2017.

Comparteix a