Contra la caritat

En defensa de la renda bàsica

La caritat sempre ha estat plena de bones intencions però mai no ha deixat d’expressar una relació de desigualtat. Avui, aquesta disposició a fer el bé envers els més desafavorits, canalitzada a través d’institucions i empreses, i gratificada fiscalment o en termes d’imatge, no fa més que agreujar la divisió entre la minoria rica i la gran majoria pobra.

Si volem que la llibertat, la justícia i la dignitat regeixin la vida de tota la humanitat, hem d’abandonar la caritat i reivindicar el dret d’una existència materialment possible, i la renda bàsica incondicional per a tota la població pot ser una de les vies per aconseguir-ho.

Julie Wark i Daniel Raventós en fan la defensa i donen arguments per demostrar que és econòmicament factible. No és l’única solució per capgirar les enormes desigualtats planetàries, però atenuaria l’impacte d’una pobresa insofrible.

Traducció
Col·lecció Els llibres d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2019
Pàgines 384
Format 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-948205-7-1
Preu 25€
Disponible en ebook

Ressenyes

«Julie Wark: “¡Los ricos no deben existir!”», entrevista a Julie Wark a Cuarto Poder, el 7 de juliol de 2019. Enllaç aquí.

Entrevista a Daniel Raventós al programa De boca a orella (Ràdio 4), el 3 de juliol de 2019. Enllaç aquí.

Entrevista amb Xavier Graset al Més 324, l’1 de juliol de 2019. Enllaç aquí.

«La caridad sirve para que la gente se sienta bien consigo misma», entrevista a Julie Wark a Sin Permiso, el 16 de juny de 2019. Enllaç aquí.

Comparteix a