Hannah Arendt: el món en joc

El pensament de Hannah Arendt és difícil de domesticar i encara més de reduir als llocs comuns del discurs contemporani. La seva indiscutible independència intel·lectual i una infatigable voluntat de comprendre la van portar a anar més enllà de les preguntes i els principis de la tradició filosòfica per proposar noves formes de reflexió i d’organització política per al món modern.

Per acompanyar Arendt en els seus «experiments de pensament», Fina Birulés tria dues categories recurrents en l’obra de la filòsofa jueva d’origen alemany: món i natalitat. I a l’entorn d’aquestes idees ens parla de tradició, de començament, de comunitat, de distància, de llibertat, de memòria, d’educació, de crear sentit, de comprendre i, sobretot, de responsabilitat.

Sota la mirada vigilant de Hannah Arendt, aquest assaig posa en evidència que el que realment hi ha en joc és el món.

Colección Los libros de Arcadia
Idioma Catalán
Año 2023
Páginas 296
Formato 14 x 21,5 cm
ISBN 978-84-125926-1-0
Precio 24€

Reseñas

Entrevista de Teresa Pascual en Matèria Sensible de Cadena SER, el 4 de octubre de 2023.

«»Hannah Arendt: el món en joc», de Fina Birulés: Portar al món un món» reseña de Manel García en El País, el 29 de julio de 2023.

Reseña en Social.cat, el 18 de julio de 2023.

«Fina Birulés: “Amb el pretext que tothom té dret a la seva pròpia opinió, se substitueixen els fets per opinions”» entrevista de Mercè Ibarz en Vilaweb, el 1 de julio de 2023.

«Fina Birulés: «Es pot viure perfectament sense pensar»» entrevista de Gemma Ventura en Catorze, el junio de 2023.

«Josep Ramoneda conversa amb Fina Birulés» en El Balcó de Cadena SER, el 20 de junio de 2023.

Conversación con Fina Birulés, Eloy Fernández Porta, Montse Ingla y Marc Giró en Vostè Primer de RAC1, el 6 de junio de 2023.

«Present ardent», reseña de Tina Casademont de la presentación en la librería 22 de Girona, en El Punt Avui, el 1 de junio de 2023.

«Els mestres han de recuperar autoritat a l’escola?», reseña de Ignasi Aragay en el ARA, el 31 de mayo de 2023.

«Fina Birulés: “Que les identitats siguin construïdes no canvia res del que es pot fer”», entrevista de Joan Burdeus en Núvol, el 13 de abril de 2023.

«Fina Birulés ens presenta l’assaig «Hannah Arendt: el món en joc»», entrevista de Xavier Graset en Més324, el 10 de abril de 2023.

Compartir en