Buruma, Ian

Nascut a l’Haia el 1951, es va educar a Holanda i al Japó, on va estudiar història, literatura xinesa i cinema japonès. Als anys setanta, a Tòquio, es va iniciar en el cinema documental i en el periodisme. Ha estat professor a diverses universitats europees i nord-americanes. Actualment ensenya al Bard College de Nova York, com a Henry R. Luce Professor of Democracy, Human Rights, and Journalism.

 

Ha estat corresponsal a diversos països asiàtics i escriu habitualment a The New York Review of Books, The New Yorker, The New York Times, Corriere della Sera, The Financial Times i The Guardian. Al nostre país, solem llegir els seus articles a La Vanguardia.

La seva obra assagística és molt àmplia i alguns dels llibres han estat traduïts al castellà. Entre els títols més recents, destaquem Inventing Japan: 1853-1964 (2003, La creación del Japón), Occidentalism: The West in the Eyes of its Enemies, juntament amb Avishai Margalit (2004, Occidentalismo. Breve historia del sentimiento antioccidental), Murder in Amsterdam: The Death of Theo Van Gogh and the Limits of Tolerance (2006, Asesinato en Amsterdam. La muerte de Theo Van Gogh y los límites de la tolerancia) i Taming the Gods: Religion and Democracy on Three Continents (2010).

A més dels guadons rebuts pels seus llibres, Ian Buruma ha estat reconegut pel seu compromís ètic amb premis com l’Erasmus Prize o el Shorenstein Journalism Award, el 2008.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.ianburuma.com

RELACIONATS

Comparteix a